Турецькі компанії допоможуть Харківській області підготуватися до зими

Співпраця для нарощування генерації: домовленості Германа Галущенка і посла Туреччини в Україні Мустафи Левента Більгена

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Мустафою Левентом Більгеном. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міненерго.

Сторони обговорили складну ситуацію в українській енергосистемі, що склалася після поновлення масованих російських атак, а також напрямки співпраці країн для подолання наслідків атак.

Очільник Міненерго наголосив, що наразі головним завданням є підвищення гнучкості енергосистеми та нарощування потужностей генерації електроенергії, зокрема розвиток можливостей розподіленої та мобільної генерації.

"Для нас це питання виживання наступної зими", - наголосив Герман Галущенко.

Пан посол звернув увагу міністра на готовність низки турецьких компаній взяти участь у відповідних проєктах. Сторони обговорили перспективи їх реалізації, зокрема в Харківській та Одеській областях.

У цьому контексті особливо акцентувалося на співпраці у встановленні мобільних електростанцій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворог активізувався на Харківському напрямку – Генштаб

Дещо активізувалися загарбники на Харківському напрямку. На цей час  зафіксовано два бойові зіткнення. З району Бєлгорода ворожі війська били двома керованими авіабомбами по Стариці та шістьма по Вовчанську. Атаку окупантів на Старицю відбито. Поблизу Вовчанська ще триває бій.

На Куп’янському напрямку відбито чотири штурмові дії противника неподалік Синьківки, Берестового та Макіївки. Ще дві атаки продовжуються біля Петропавлівки та Новоєгорівки.

Читайте також: "Ситуація дуже серйозна" - мер Терехов про опалювальний сезон



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться