На Харківщині планують оголосити примусову евакуацію

Очільник області повідомив, коли ухвалять відповідне рішення

На Харківщині за добу ворог застосував близько 40 КАБів. Під прицілом Вовчанська, Липецька та Старосалтівська громади. Влучання 4 ворожих КАБів зафіксували у Куп’янській громаді. Про це начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив в етері національного телемарафону, інформує портал "Коментарі".

"Щодо Олександрівки, Тимофіївки та Відродженівська Золочівської громади. Розглянемо на Раді оборони рішення щодо примусової евакуації родин із дітьми. Адже ці населені пункти знаходяться близько до кордону з рф та щодня потерпають від ворожих обстрілів", – зазначив голова ХОВА.

Він також підкреслив, що ситуація з пожежами в лісах від ворожих обстрілів складна. Ліквідація пожеж ускладнюється високою мінною небезпекою для рятувальників. Головне завдання - захистити від вогню населені пункти поряд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

ДСНС – на фронт: уряд ухвалив скандальну постанову

Уряд прийняв постанову, якою передбачає бронювання, зокрема, працівників ДСНС в обсягах не більше 50 відсотків. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко, опублікувавши повний текст постанови.

Журналісти порталу "Коментарі" спитали в експертів-політологів, як такий процес мобілізації та бронювання може вплинути на ситуацію в країні, зокрема і у Харкові.

Читайте також: На Харківщині масштабні лісові пожежі – рятувальники працюють під загрозою

На Харківщині вчора вдень ворог завдав масованих обстрілів по лісосмугам і житловим масивам прикордонних населених пунктів Чугуївського району. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

За даними ДСНС, 5 лісових пожеж загальною площею понад 3300 га наразі ліквідовують рятувальники на території Харківської області.

Всього залучено 104 особи та 32 одиниці техніки, з них 72 рятувальника та 17 одиниць пожежно-рятувальної техніки ДСНС.

Яка смертельна небезпека загрожує рятувальникам – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться