У Харківській області планують збудувати підземну школу вдвічі дорожче, ніж у Харкові

Вартість будівництва укриття в Наталиному зросла до 127 мільйонів гривень — це удвічі дорожче, ніж підземна школа у Харкові

Наталинська сільська рада (Красноградський район) оголосила чергові торги щодо будівництва шкільного укриття. За рік вартість проєкту зросла вдвічі – до 127,7 мільйонів гривень.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “Prozorro”, інформує портал "Коментарі".

Нагадаємо, майже рік тому сільрада без проведення тендеру уклала угоду з ТОВ “Будівельна група “Житлобудпроект” на будівництво шкільного укриття вартістю 59,12 млн грн.

Але ця угода була розірвана, після чого оголосили нові торги, які також не були доведені до завершення. У березні 2024 року сільрада замовила коригування проєктної документації за мільйон гривень, при цьому сам проєкт коштував ще два мільйона гривень.

Укриття для ліцею в Наталиному розраховане на 400 осіб, у техзавданні є будівництво баскетбольного та спортивного майданчика, оновлення доріжок та тротуарів.

Для порівняння, перша підземна школа у Харкові може вмістити одночасно 450 учнів, а її вартість складала 58,8 млн грн, тобто у понад два рази дешевше укриття у Наталиному.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворог на фронті продовжує штурмувати Вовчанськ: де ще триває наступ

На Харківському напрямку за минулу добу відбулися чотири безуспішні атаки ворога в районах Вовчанська та Глибокого. Українські військові продовжують проводити заходи щодо посилення оборонних позицій та рубежів. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

На Куп'янському напрямку противник намагався відтіснити наші підрозділи із займаних позицій в районах населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Піщане та Берестове. Успіху не мав.

Чи допущено втрати позицій та територій – читайте за посиланням.

Читайте також: У Харкові сталася трагедія: загинула дитина

Учора у Харкові в Немишлянському районі сталася трагедія – вода забрала життя 8-річної дитини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС. Трагедія сталася учора на Петренківському водосховищі міста Харкова, потонув хлопчик 2015 р.н. Водолази ДСНС виявили тіло дитини на відстані близько 30 метрів від берега.



сергій

11 червня 2024, 18:14

більше б підземних шкіл та етажів підземних з укриттям

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться