У Центральному парку знову витратять майже півмільйона гривень на туалети

Центральний парк Харкова витратить 400 000 гривень на унітази та комплектуючі для туалетів

Комунальне підприємство “Центральний парк” оголосив закупівлю сантехнічних виробів до туалету на 403,5 тис. грн. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”, інформує портал "Коментарі".

Планується придбати десять сенсорних змішувачів для раковин Grohe Eurosmart Cosmopolitan E 6V, десять порційних кранів для води Grone Euroeco Cosmopolitan, десять сифонів для раковин Kludi, десять змішувачів для біде Grohe QuickFix Start, десять змішувачів для кухні ColdStart Grohe QuickFix Start, десять змивних клавіш Geberit Sigma 30, десять змивних клавіш Grohe Skate & Skate Air, десять змивних клавіш Grohe Skate Cosmopolitan, десять кришок для унітазу АМ.РМ Spirit V2.0 Soft – Close, десять кришок для унітазу Roca GAP Soft – Close.

Аукціон має відбутись 2 липня.

Нагадаємо, у 2018 році парк витратив 6,5 млн грн на реконструкцію туалету, зробивши його з акваріумом та співом птахів всередині. Щодо можливих зловживань на цій реконструкції правоохоронці відкривали та розслідували кримінальне провадження. Остання ухвала по цій справі в реєстрі датована липнем 2021 року, коли було продовжено строк досудового розслідування до 14 січня 2022 року. За два роки по справі так і не змогли провести будівельно-технічну експертизу щодо завищення цін під час реконструкції туалету. Спочатку протягом 9-ти місяців експертизу не проводили, а з інституту імені Бокаріуса надійшов лист про завантаженість експертів. Після цього проведення експертизи доручили Українському науково-дослідному інституту спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України. Звідти експерт повідомив про неможливість надання висновку. Згодом експерт все-таки провів огляд об’єкту, однак висновок експертизи в судових документах так і не з’явився. Лише відомо, що 27 травня 2021 року (через 2,5 роки після відкриття провадження) була знову призначена будівельно-технічна експертиза.

У який саме туалет у парку купують сантехніку на 400 000 грн, невідомо.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Обстріл Харкова: що відомо

Сьогодні близько 10 години у Харкові пролунали вибухи. Мер Харкова Ігор Терехов повідомив про прильоти.

"Удар прийшовся по житловій забудові одного з найбільших районів міста. Попередньо без загиблих та постраждалих. Пошкоджені багатоквартирні будинки". – написав очільник міста о 10:29. Подробиці за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться