УкрГідрометцентр попереджає: екстремальна пожежна небезпека охопить Харківщину

Зважаючи на високу температуру, рятувальники закликають людей дотримуватися правил пожежної безпеки

З 31 липня по 2 серпня майже вся територія України опиниться під загрозою масштабних пожеж. УкрГідрометцентр попереджає про надзвичайний рівень пожежної небезпеки на Харківщині та закликає до суворого дотримання правил безпеки.

Найближчими днями в Україні, крім кількох західних та північних областей, очікується екстремально висока пожежна небезпека. Спекотна погода та сухість створюють ідеальні умови для виникнення та швидкого поширення вогню. Особливо небезпечними будуть лісові масиви, поля та інші відкриті території.                                                                                   

0gIrRabi67v2_6TcmbJS3koS6.jpg

Жителів та гостей Харківської області закликають бути максимально обережними та не наражати себе та інших на небезпеку. Категорично заборонено розводити багаття, палити суху траву та сміття, залишати недопалки та сірники у лісі чи на полі. Навіть найменша іскра може призвести до катастрофічних наслідків.

Пожежі в екосистемах не лише знищують флору та фауну, а й становлять серйозну загрозу для життя та здоров'я людей. Неконтрольоване поширення вогню може призвести до руйнування будинків та інфраструктури, загибелі людей та тварин.

Раніше “Коментарі” писали, що 22 липня 2024 року увійшов в історію як найспекотніший день за всю історію спостережень. Середня глобальна температура повітря досягла позначки +17,15°C, перевершивши попередній рекорд, встановлений лише днем раніше. Це вже другий поспіль день з рекордно високою температурою, що викликає серйозну тривогу у світової спільноти. Про це повідомляє Reuters.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться