Кремлівські хакери вербують дітей у Telegram: Олег Синєгубов розповів про ситуацію в області

Збільшення кількості атак КАБ та FPV-дронів на Харківщині: постраждала дитина

У Харківській області за останню добу зафіксовано 22 атаки КАБ та FPV-дронів, спрямовані на мирних жителів та цивільні об'єкти. Внаслідок одного з таких прильотів у смт Великий Бурлук постраждала дитина, стан якої оцінюється як середній.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив в ефірі "Єдиних новин", що за останні кілька місяців зафіксовано понад 500 випадків цілеспрямованих атак FPV-дронами на цивільних осіб. Він наголосив, що оператори дронів свідомо обирають мішенню мирних мешканців, що свідчить про терористичну тактику ворога.

Крім того, у Харкові та області зафіксовано близько 40 випадків підпалів авто військових. Поліція встановила, що палії - переважно підлітки віком від 12 до 18 років, яких вербують російські спецслужби через Telegram-канали. За виконання злочинних завдань дітям обіцяють від 20 до 40 тисяч гривень.

Олег Синєгубов звернувся до батьків із закликом бути уважнішими до активності своїх дітей у соціальних мережах, щоб запобігти їхній участі у злочинах та захистити від ворожої пропаганди. Він наголосив на важливості посилення контролю за онлайн-активністю дітей та проведення роз'яснювальної роботи щодо небезпеки вербування та участі у злочинній діяльності.

“Коментарі” також писали, що оперативно-тактичне угруповання "Харків" спростовує інформацію, що поширилася соціальними мережами, про появу північнокорейських самохідних протитанкових ракетних комплексів Bulsae-4 на кордоні з Харківщиною. Речник угруповання Віталій Саранцев заявив, що наразі немає підтвердження цієї інформації, і вона перевіряється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться