Харків'яни заборгували за газ стільки, що вистачило б на кілометри нових газопроводів

Жителі Харківської області заборгували 125 мільйонів за розподіл газу

Харківська область зіткнулася з серйозною проблемою – борги мешканців за розподіл газу сягнули 125 мільйонів гривень. Ця заборгованість не лише ставить під загрозу стабільне газопостачання взимку, а й ускладнює відновлення газових мереж, пошкоджених російськими обстрілами. Про це повідомили в "Газмережі".

"Газмережі" б'ють на сполох, закликаючи споживачів негайно розрахуватися за послуги та погасити борги. Кожен сплачений платіж – це крок до відновлення пошкоджених обстрілами будинків та підготовки до опалювального сезону.

Наразі компанія забезпечує газом 400 тисяч родин Харківщини, а від початку року її працівники ліквідували понад 350 аварій на газопроводах, спричинених російською агресією. Більшість цих аварій сталися на газових мережах звичайних житлових будинків.

Підготовка до зими триває, але потребує значних коштів. Через постійні пошкодження газопроводів ресурси "Газмереж" обмежені, тому своєчасна оплата послуг є критично важливою.

“Компанія звертається до клієнтів з проханням своєчасно розраховуватися за послуги з розподілу газу та здійснити остаточні платежі по заборгованості. У компанії зазначають, що в умовах бойових дій кожен зроблений споживачами”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що 1 серпня 2024 року жителі Новобаварського району Харкова зіткнуться з тимчасовим відключенням газопостачання. Це пов'язано з проведенням важливих ремонтно-відновлювальних робіт на газопроводі, які здійснюватимуть фахівці Харківської міської філії "Газмережі".                                                                                                     



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться