Мешканці громад Харківщини отримають грошову допомогу, щоб пережити зиму

Таку допомогу на придбання палива отримають мешканці трьох громад Харківщини

Три громади Харківщини, які знаходяться які у межах 10 кілометрів від лінії зіткнення або від кордону з рф, отримають допомогу на придбання палива для зими.

Про це йшлося під час чергової наради з гуманітарного реагування на Харківщині, яка відбулася під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, інформує портал "Коментарі".

Присутні обговорили стан підготовки до реалізації програми УВКБ ООН із надання деяким категоріям населення разової грошової допомоги на зимовий період. Проєкт передбачає разову виплату у розмірі 21 тисячі гривень на придбання твердого побутового палива для вразливих домогосподарств.

У цьому контексті наразі Харківській ОВА доручено опрацювати потреби населення у Дворічанській, Куп’янській і Вовчанській територіальних громадах області.

Також було розглянуто процес передачі територіальним громадам Харківщини 15 мобільних газових котелень різної потужності для забезпечення стабільної роботи об’єктів життєзабезпечення регіону.

Відповідне розпорядження про передачу обладнання вже підготовлено Мінінфраструктури та направлено на погодження центральним органам виконавчої влади.

"Часу на підготовку до зимового періоду залишилося небагато. Тому ми маємо вчасно вжити необхідних заходів, щоб прифронтові громади впевнено пройшли зиму", — зазначила Ірина Верещук.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Харківська область зіткнулася з серйозною проблемою – борги мешканців за розподіл газу сягнули 125 мільйонів гривень. Ця заборгованість не лише ставить під загрозу стабільне газопостачання взимку, а й ускладнює відновлення газових мереж, пошкоджених російськими обстрілами. Про це повідомили в "Газмережі". "Газмережі" б'ють на сполох, закликаючи споживачів негайно розрахуватися за послуги та погасити борги. Кожен сплачений платіж – це крок до відновлення пошкоджених обстрілами будинків та підготовки до опалювального сезону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться