Уряд виділив мільйони гривень на відновлення села на Харківщині

Усього виділено 2,7 мільярдів гривень на відновлення чотирьох населених пунктів

Уряд виділив 2,7 млрд грн на експериментальний проєкт відновлення населених пунктів. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує портал "Коментарі".

Ідеться, зокрема, про Ягідне на Чернігівщині, Посад-Покровське на Херсонщині, Циркуни на Харківщині, Тростянець на Сумщині.

"На минулому засіданні в Чернігівській області Міністерству інфраструктури було доручено невідкладно опрацювати питання виділення цих коштів. Сьогодні вже ухвалюємо відповідне рішення.

Це прискорить комплексну відбудову цих громад для якнайшвидшого повернення людей та розвитку локальної економіки", – зазначив прем’єр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області замовили концепцію відновлення села. Раніше ХОВА надсилала лист про "відсутність необхідності фінансування" експериментального проєкту.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області в березні цього року уклала угоду з ТОВ “Інститут розбудови та розвитку” про створення загальної концепції відновлення села Циркуни. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “Prozorro”. Ціна угоди склала 83 660 гривень. Концепцію мають створити до кінця 2025 року.

Нагадаємо, Кабмін затвердив експериментальний проєкт із відновлення шести населених пунктів у різних областях України за стратегією “краще, ніж було”. До цієї програми потрапили Циркуни. Але у вересні 2023 року голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм заявив, що отримав лист від Харківської ОВА про “відсутність необхідності фінансування” експериментального проєкту відновлення Циркунів на той час.

Читайте також: 7 липня, неподалік села Циркуни Харківського району сталася жахлива трагедія. Легковий автомобіль, що рухався ґрунтовою дорогою біля цвинтаря, наїхав на протитанкову міну. Вибух забрав життя цілої родини, включаючи двох маленьких дітей. На превеликий жаль, це була родина уродженця села Старовірівка – Соломахіна Олександра Сергійовича, військовослужбовця Збройних Сил України. Про це повідомили у Старовірівській сільській територіальній громаді. В результаті чого загинула вся його сім'я, жінка, двоє дітей 5 років і 3 місяці, теща та її сім'я.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться