У Харківській області планують монетизувати деякі соціальні послуги

Харківщина візьме участь в експериментальному проєкті монетизації соціальних послуг для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю

13 серпня відбулась нарада щодо питань організації надання соціальних послуг, зокрема стаціонарного догляду та підтриманого проживання, створення малих групових будинків або квартир для підтриманого проживання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю під головуванням заступниці начальника Харківської ОВА Віти Ковальської. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ХОВА.

В зустрічі взяли участь начальники військових адміністрацій населених пунктів, голови сільських, селищних, міських рад Лозівського та Красноградського районів, 11 пілотних громад, що беруть участь у проєкті з удосконалення надання соціальних послуг за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та керівники громадських організацій.

"Підтримка людей з інвалідністю та людей похилого віку є одним з пріоритетних питань роботи. Сьогодні за дорученням Прем’єр-міністра України проводимо нараду, аби визначити потребу населення Харківщини, в тому числі і внутрішньо переміщених осіб, в наданні соціальних послуг та провести роботу щодо виявлення приміщень, в яких можна організувати надання послуг, шляхом створення малих будинків або соціальних квартир", - зазначила Віта Ковальська.

В ході наради також обговорили питання участі в експериментальному проєкті Мінсоцполітики з організації надання внутрішньо переміщеним особам похилого віку та особам з інвалідністю соціальних послуг стаціонарного догляду, підтриманого проживання за принципом "гроші ходять за людиною".

Читайте також: На Харківщині люди почали отримувати паливні брикети

Благодійна Організація "Благодійний Фонд "Мирне Небо Харкова" спільно з міжнародним дитячим фондом UNICEF активно допомагає мешканцям Старосалтівської громади. В рамках проєкту, що спрямований на підтримку прифронтових та деокупованих територій, родини з дітьми отримують допомогу у вигляді паливних брикетів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Старосалтівської СВА. Детально – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться