Громади Харківщини отримали нові шкільні автобуси

Автобуси потрібні, щоб довозити школярів до закладів з укриттями

Сьогодні передали перші 12 автобусів Лозівському району та 1 автобус Пісочинській громаді. Незабаром передадуть наступні партії Красноградському та Лозівському районам. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

За підтримки держави на область виділено понад 62 мільйони гривень на придбання 21 автобусів.

"Плануємо відновити офлайн-навчання у тих закладах освіти, де є в безпечні укриттях, які відповідають нормам. Загальна потреба області більше 60 автобусів —  працюємо над отриманням фінансування", – зазначив голова ХОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Офлайн-навчання на Харківщині: де діти сядуть за парти

Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України обговорили процес відновлення офлайн-навчання на Харківщині. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Відновлення офлайн-навчання на прикордонних територіях буде можливе тільки в закладах освіти, які мають захисні споруди, що відповідають чинним будівельним нормам, зазначив Синєгубов. У 2024 році з державного бюджету виділено 500 млн грн для облаштування безпечних умов у 6 загальноосвітніх закладах Харківщини.

"Плани відновлення очного навчання охоплюють 43 заклади. Термін відкриття може варіюватися: частина закладів зможе розпочати навчання вже з 1 вересня, інші — пізніше, з 1 січня наступного року", – зазначив голова області.

Він підкреслив, що у селищі Коротич завершується будівництво захисної споруди для навчального закладу, яке вміщатиме до 500 осіб. За підсумками засідання Конгресу ХОВА звернулася до Міністерства освіти та науки Укаїни щодо дофінансування будівництва укриттів у закладах освіти міста Харків, адже щодо цього раніше були досягнуті попередні домовленості та доручення глави Уряду.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться