Ігор Терехов звернувся до ХОВА та обленерго з проханням не вимикати світло у Харкові

Мер наголосив, що мешканці прифронтового міста мають бути зі світлом цілодобово

Міський голова Ігор Терехов звернувся до начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова та АТ "Харківобленерго" з проханням не застосовувати графіки відключень електроенергії в Харкові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Мер зазначив, що вже два з половиною роки Харків знаходиться у прифронтовій зоні і постійно потерпає від збройної агресії рф. За цей час у місті внаслідок бомбардувань, ракетних атак, обстрілів були пошкоджені і зруйновані тисячі житлових будинків.

Разом з тим, зазначив мер, через постійний терор з боку країни-агресора харків’яни зазнають чимало побутових незручностей, пов’язаних з неможливістю надання їм комунальних послуг у повному обсязі, необхідністю відновлювати житло тощо.

"18 липня 2024 року Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у населених пунктах та на об’єктах у 20-кілометровій зоні від кордону з росією й білоруссю та в 20-ти кілометрах прифронтової зони відключати електроенергію не будуть, і Харків відповідає цим умовам. У зв’язку з цим звертаюся до Вас з проханням не застосовувати графіки відключень електроенергії в Харкові і зробити все можливе, у межах своїх повноважень, аби мешканці прифронтового міста були зі світлом цілодобово", - зазначив Ігор Терехов у зверненні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У "Харківобленерго" оновили графіки відключення світла

Оновлені графіки погодинних відключень електроенергії в Харкові та області у період з 17 по 23 серпня опублікували в АТ "Харківобленерго", інформує портал "Коментарі".

У документі вказані назви населених пунктів, вулиць, черги та період, у який проміжок часу не буде світла. Червоним кольором виділено години без світла для вашої групи, жовтим - години, в які електроенергія може зникнути через оперативні перемикання. Зеленим кольором позначено період, у який світло буде за умови стабільної ситуації в енергосистемі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться