У Харкові з’явиться новий меморіал: подробиці

На Алеї Слави створять меморіал

У Харкові розробляють концепцію облаштування меморіалу на Алеї Слави.

Як розповів міський голова Ігор Терехов в інтерв’ю "Українському радіо Харків", міська влада співпрацює з архітекторами, які працюють над проєктом майбутного меморіалу.

"Нам необхідно зробити все, щоб імена героїв, які загинули, захищаючи рідну землю, ніколи не зникли з мапи Харкова та України. Такого ще не було в нашому місті, це дуже знаковий проєкт. Ми узгоджуємо все з військовими, а також родичами захисників, які там поховані", - повідомив мер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові відбулися зміни на Алеї Слави (ФОТО)

На Алеї Слави (міське кладовище №18) відбулася акція з заміни прапорів до Дня міста та Дня Незалежності України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У заході взяли участь представники Департаменту житлово-комунального господарства, працівники КП "Ритуал", волонтери, активісти, близькі та рідні полеглих захисників України, небайдужі харків’яни.

Спільними зусиллями вони оновили майже 500 пошкоджених вітром прапорів, замінили близько 200 дерев’яних флагштоків на залізні, навели лад поблизу поховань. Акція відбулася з ініціативи Всеукраїнського об’єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України.

Читайте також: Харківська міська рада оголосила про масштабні плани щодо впорядкування Алеї Слави на Міському кладовищі №18. Цей важливий меморіальний комплекс, де поховані захисники України, отримає новий вигляд та стане місцем гідного вшанування пам'яті героїв.

За словами міського голови Ігоря Терехова, вже розробляється проєкт, який передбачає усунення недоліків на території кладовища, зокрема, впорядкування занедбаних місць поховань, встановлення нових пам'ятників, а також комплексний благоустрій території. Частина запланованих робіт буде виконана вже до кінця цього року.

"Там є певні недоліки, і ми їх усунемо. Встановимо пам’ятники і зробимо ще кілька гарних справ, які ми повинні там зробити", - зазначив мер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться