У Харківській області почали видавати гроші на купівлю палива

Грошова допомога населенню на придбання твердого пічного побутового палива

Постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.2024 № 993 визначено Порядок надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону 2024/25 року на придбання твердого пічного побутового палива. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Первомайської міської ради.

Допомога надається особам, які проживають у житлових будинках, які опалюються виключно твердим пічним побутовим паливом та не мають альтернативного опалення.

Грошова допомога не надається у разі, якщо домогосподарством вже було отримано допомогу на придбання твердого пічного побутового палива (в натуральній чи грошовій формі) на опалювальний сезон 2024/25 років.

Заяви про отримання допомоги приймаються управлінням соціального захисту населення Первомайської міської ради до 16 вересня 2024 р. за адресою: м. Первомайський, 4 мікрорайон, буд. 21, приймальня. Прийом заяв проводиться з 08:00 до 12:00, з 13:00 до 17:00 в робочі дні.

Детальна інформація за посиланням.

Крім того, почалися перші виплати для домогосподарств Дніпропетровської, Донецької та Харківської областей у межах спільного проєкту Мінреінтеграції та ЮНІСЕФ щодо підтримки сімей з дітьми у прифронтових районах України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Цього тижня фінансову допомогу у розмірі 21 800 гривень мають отримати понад 12 тисяч домогосподарств. Це дасть їм змогу завчасно підготуватися до успішного проходження зимового періоду.

На зазначений проєкт ЮНІСЕФ виділив понад 260 мільйонів гривень.

Загалом у межах програми заходами підтримки щодо підготовки до зими 2024/2025 планується охопити до 60 тисяч мешканців прифронтових територій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться