У харківських лісах відкриють зони відпочинку: подробиці (ФОТО)

Відвідувати зони відпочинку можна безплатно

Навесні у харківських лісах відкриють безплатні рекреаційні пункти, які захищають ліс від вогню та створюють безпечний відпочинок в лісі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Слобожанського лісового офісу.

На Харківщині відкриють 2 рекреаційні пункти - їх облаштували в найбільш відвідуваних лісових масивах, що знаходяться уздовж швидкісних автомобільних доріг. У рекреаційному пункті встановили дерев'яні альтанки, вбиральню, ігрові майданчики, мангальна зона, лавочки та смітники.

“Створення рекреаційних пунктів виконується у межах програми ДП "Ліси України" з розвитку рекреацій та фінансується коштом підприємства. Такі пункти перш за все організовують для захисту лісу від вогню”, - повідомили в офісі.

Також пояснили, що 90% усіх пожеж у лісових масивах виникають через людський фактор. “У пошуках затишного місця відпочинку люди йдуть до лісу та розпалюють багаття, а це досить часто стає причиною лісових пожеж. Рекреаційні пункти допоможуть мінімізувати кількість виникнення лісових пожеж, адже обладнані усім необхідним для комфортного пікніка та безпечного відпочинку. До того ж облаштування таких зон дає можливість заощаджувати кошти, бо гасіння навіть найменшого загоряння в лісі вимагає значного ресурсу та фінансових витрат”, - пояснили в офісі.

Також наголосили, що створення рекреаційних пунктів допоможуть зробити відпочинок населення безпечним. “В умовах війни діє заборона на відвідування лісу через мінну небезпеку та високу ймовірність засмічення залишками боєприпасів, а тому такі майданчики в лісі — це елементарна безпека людей”, - пояснили в організації.

Нові місця безпечного відпочинку відкриються навесні. Вони будуть доступними та безплатними для населення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, чому у Харківській області розкидали у лісі приманки.

Також варто дізнатися, які ліси на Харківщині найнебезпечніші.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться