У Харківській області перевірили воду та виявили порушення

Що робиться з водою у колодязях на Харківщині

На території смт Золочів та села Макарове Світличненського старостинського округу перевірили об’єкти нецентралізованого питного водопостачання (шахтні колодязі загального користування). Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Комісія оглянула сім громадських шахтних колодязів щодо виконання приписів щодо порушень. Встановили, що приписи виконані частково, а саме: 

  • влаштовані підставки для відер, замінені дашки, згідно з наданими договорами та актами виконаних робіт проведені  чищення колодязів,  навколо колодязів обладнані глиняні “замки”;

  • мешканці, які використовували питну воду з колодязів, що не відповідала санітарно-гігієнічним вимогам за вмістом нітратів, забезпечені водою гарантованої якості та в необхідній кількості (організований підвіз води),  наданий протокол лабораторних досліджень та результат санітарно-мікробіологічного дослідження питної води, яка підвозиться; 

  • на колодязях встановлені інформаційні таблички “Вода для пиття не придатна”.

При цьому не виконали наступні приписи: 

  • не подовжені санітарні паспорти на колодязі загального користування; 

  • не проведений лабораторний контроль безпечності та якості питної води колодязів;

  • не на всіх колодязях виконуються вимоги до їх влаштування: не облаштовані огорожі навколо колодязів (радіусом не менше 2 м) з воротами (хвірткою).

У Держпродспоживслужбі повідомили, що перевірки якості води в Харківській області тривають.

Раніше “Коментарі” повідомляли про результати перевірки якості води в Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться