Тендер на понад 350 мільйонів гривень скасували на Харківщині

Чому скасували проведення тендеру

Питання доцільності фінансування деяких програм в умовах воєнного стану виникає повсякчас. Дрони чи бруківка, зброя чи кіно - на які потреби потрібно першочергово спрямовувати кошти. Перевіряють доцільність державних закупівель і в Харківській області. Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час брифінгу в Офіційному медіацентрі ХОВА розповів про результати перевірки, повідомляє портал "Коментарі".

За його словами, на Харківщині скасували тендер з відновлення ліцею у Слатине за більш ніж 355 мільйонів гривень.

Начальник ХОВА зазначив, що питання з доцільності відбудови ліцею у селищі Слатине Дергачівської тергромади неодноразово підіймалося під час засідань обласної робочої групи “Прозорість та підзвітність”. Проведення капітального ремонту навчального закладу оцінювали в більш як 355 мільйонів гривень.

Олег Синєгубов зазначив, що основним джерелом фінансування відбудови ліцею виступає Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури. “Утім, з огляду на безпосередню близькість до кордону з країною-агресором, обласній робочій групі “Прозорість та підзвітність” вдалося домогтися скасування даного тендеру та відтермінування його до 2025 року. Наразі для усіх громад має бути один пріоритет – допомога українським захисникам”, - наголосив Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА підкреслив, що в громадах, де тривають активні бойові дії не доцільно проводити подібні тендерні процедури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області перевірили доцільність проведення державних закупівель. Які порушення виявили, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться