Стало відомо, що зробили у харківських будинках, пошкоджених обстрілами (ФОТО)

Які комунальні послуги відновили у пошкоджених будинках

У Харкові внаслідок ворожих атак 27-28 березня було пошкоджено 19 багатоквартирних будинків. Спеціалісти продовжують ліквідовувати наслідки обстрілів, повідомляє портал "Коментарі".

У Харківській міській раді зазначили, що станом на 28 березня комунальники закрили 80% контурів пошкоджених будинків. 

Також станом на 28 березня у пошкоджених п'ятиповерхівках Шевченківського району, які напередодні постраждали внаслідок обстрілу, спеціалісти КП “Харківські теплові мережі” заповнили теплоносієм системи опалення. Комунальники перевірили цілісність внутрішньобудинкової системи опалення.

“Тепловики оглянули системи у пошкоджених помешканнях, на технічному поверсі та в підвалі. Як зазначили фахівці, вибухом відірвало батарею в одній з квартир на першому поверсі. Дефект оперативно усунули”, - пояснили на компідприємстві. 

Працювали у пошкоджених будинках також газовики. У харківській міській філії “Газмережі” розповіли, що станом на 29 березня наслідки обстрілу в Шевченківському районі міста 27 березня газовики ліквідували. Були проведені наступні ремонтно-відновлювальні роботи - спеціалісти замінили відключаючі пристрої на пошкоджених житлових будинках, а також замінили посічені уламками ділянки ввідних газопроводів низького тиску.

“Тривають роботи з відновлення газопостачання до осель. Відновлення відбувається за наявності доступу до квартир, а також там, де є технічна можливість і з дотриманням вимог Правил безпеки систем газопостачання”, - уточнили в філії.

Сьогодні спеціалісти управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем комплексу “Харківводовідведення” відновлюють водопостачання у двох найбільш постраждалих від обстрілу будинках у Шевченківському районі.

Начальник управління Валерій Харлан зазначив, що фахівці оперативно перевірили комунікації у всіх будівлях, що постраждали від вибуху.

“Трубопроводи у підвальних приміщеннях не постраждали. Але є вірогідність порушення цілісності внутрішніх систем у будинках. Задля безпеки мешканців тимчасово виселили, щоб комунальні служби, які подають газ, світло та тепло, змогли перевірити та впорядкувати комунікації. Після допуску почнемо обслуговування мереж водопостачання”, - розповів Валерій Харлан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про наслідки масованої ворожої атаки на Харківську область

Також начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про ситуацію на кордоні з Росією.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться