У Харкові збільшується кількість скарг: для містян встановили нові правила

Яких правил просять дотримуватися харків'ян

Кількість заявок містян до комунальних підприємств Харкова збільшилась у зв'язку з відключенням електроенергії. Комунальники звернулися до містян з проханням. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У міській раді повідомили, що за минулий тиждень фахівці КСП “Харківміськліфт” опрацювали понад 2,5 тисячі звернень харків’ян щодо роботи ліфтів та стану внутрішньобудинкових електромереж.

На підприємстві зазначили, що у звʼязку з відключенням електроенергії кількість заявок містян збільшилася. Так, за вихідні комунальники усунули зупинки 293 ліфтів. 

Вони також відновили роботу 18 ліфтів. Роботи з ремонту електродвигунів проводилися в будинках на вулицях Клочківській, Електровозній, Грицевця, Дружби Народів, Героїв Праці, пр. Героїв Харкова та ін. 

Загалом у житлових будинках працює понад 6,6 тисячі ліфтів, 27 - зупинені на ремонт.

Минулого тижня у КСП “Харківміськліфт” встановили правила користування ліфтами, які діятимуть до стабілізації ситуації з електропостачанням у місті.

Як зазначив директор підприємства Максим Капустян, після знеструмлення Харкова кількість викликів на розблокування дверей ліфтової кабіни значно зросла. Тому харків’ян просять утриматися від користування підйомниками без особливої потреби.

Так, в умовах нестачі електроенергії першочергово необхідно забезпечити можливістю користування ліфтами людей з інвалідністю, літніх харків’ян, жінок з маленькими дітьми, соціальних робітників, працівників швидкої допомоги та інших екстрених служб. 

“Доки ситуація зі світлом нестабільна, також велике прохання не користуватися ліфтом за 30-40 хвилин до запланованого відключення електроенергії, оскільки  можливі певні відхилення від графіків”, - зазначив Максим Капустян. 

Крім того, він нагадав про заборону на користування підйомниками під час повітряної тривоги та комендантської години. 

У випадку, якщо людина застрягла в ліфті, для виклику аварійної бригади необхідно скористатися кнопкою виклику диспетчера або зателефонувати за номером: (057) 725-25-25.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки коштів направили на відновлення Харкова міжнародні фонди та як використовують інвестиції.

Читайте також про зміни в погодинних графіках відключення світла, які діють в Харкові та Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться