В одному з районів Харкова отруїлися мешканці: що сталося

Що призвело до отруєння чадним газом в оселі

У харківській міській філії “Газмережі” розповіли про підозру на отруєння чадним газом двох людей в Холодногірському районі Харкова. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію міської філії.

У компанії зазначили, що спеціалісти аварійно-диспетчерської служби Харківської міської філії оперативно прибули на місце виклику щодо підозри на отруєння чадним газом.

“Однією з причин даного інциденту могли стати грубі порушення Правил безпеки систем газопостачання”, - пояснили в філії.  

У міській філії уточнили, що при обстеженні оселі спеціалісти виявили грубі порушення Правил безпеки систем газопостачання. Зокрема, у приміщенні було встановлено витяжку з примусовим спонуканням поруч із газовим обладнанням з відводом продуктів згоряння в димохід, який приєднаний гофротрубою. 

“Вкотре наголошуємо: категорично заборонено одночасно встановлювати в одному приміщенні прилади з примусовим спонуканням та газове обладнання з відводом продуктів згорання в димохід, оскільки це викликає зворотну тягу. Необхідно завжди провітрювати приміщення, в яких працюють газові прилади та стежити за тягою в димових та вентиляційних каналах. Завжди користуйтеся лише справними газовими приладами”, - наголосили в компанії. 

Також попередили, що у разі їхньої несправності потрібно обов’язково викликати майстра та ні в якому разі самостійно не втручатися в систему газопостачання. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Харків за три місяці 2024 року міжнародні фонди направили понад п'ять мільйонів доларів на відновлення. Як використовують міжнародні інвестиції та які проєкти реалізовують, читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/khm_grmu/282
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться