У Харкові реалізують першу в Україні муніципальну програму

Який проєкт розробили та планують запровадити в Харкові

Питання реформування житлової політики України обговорили напередодні під час консультацій в Києві. В обговоренні взяв участь Харківський міський голова Ігор Терехов. Він виступив онлайн на панельній дискусії, присвяченій ролі місцевої влади в реалізації цієї реформи та розповів про напрацювання в Харкові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Мер Харкова зазначив, що вже зараз місто разом з німецькими партнерами розробляє першу в Україні муніципальну програму орендного житла. Відповідно до програми громада буде основним замовником будівництва житла і потім здаватиме його в оренду за іпотечною схемою.

Харківський міський голова зазначив, що місто буде першими, хто застосує такий досвід. Однак для реалізації розробленої програми треба вже сьогодні підготувати законодавчу базу. “Цей проєкт дасть можливість впровадити нові житлові моделі та мобілізувати ресурси, в тому числі міжнародне фінансування, для забезпечення людей житлом. В результаті буде створений муніципальний житловий фонд для оренди або іпотеки”, - зазначив мер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що окупанти завдали ударів по Харкову. Внаслідок влучання було пошкоджено житлові будинки. Комунальники зранку взялися за ліквідацію наслідків ворожих обстрілів.

У результаті ворожої атаки загинули чотири людини, з них - троє рятувальників. У МВС назвали імена загиблих героїв. Також очільник міністерства Ігор Клименко розповів трагічну історію родини харківських рятувальників




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться