Заходи з безпеки на Харківщині завершили: подробиці (ФОТО)

В одному в населених пунктів Золочівської громади завершили евакуацію

У Харківській області проводять примусову евакуацію - вивозять родини з дітьми. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

“У селі Івашки Золочівської громади завершена примусова евакуація родин з дітьми. Дев'ять сімей, у яких виховуються 15 неповнолітніх, за попередньою домовленістю розмістять у межах Харківської області. Також евакуйованим нададуть матеріальну підтримку”, - повідомив начальник ХОВА.

При цьому він нагадав, що продовжується евакуація з інших визначених населених пунктів. “Якщо вам потрібен супровід чи консультація щодо евакуації — телефонуйте за безплатним номером: 0800339291”, - зазначив Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА наголосив, що допомагають проводити евакуацію родин волонтери Координаційного гуманітарного центру, працівники органів місцевого самоврядування, співробітники поліції, представники Товариства Червоного Хреста України. Він подякував усім, хто долучається до евакуаційних заходів.

Нагадаємо, що обов'язкова евакуація родин із дітьми оголосили у 47 прифронтових населених пунктах Харківської області. 

Станом на 11 квітня Олег Синєгубов повідомив, що на цих територіях перебувало 182 дитини. 

“Це населенні пункти, які фактично щодня обстрілюють окупанти. Тому маємо максимально убезпечувати дітей”, - пояснив необхідність примусової евакуації начальник Харківської ОВА. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що евакуюють не тільки родини з дітьми, а й літніх та маломобільних людей. Із селища Глушківка, розташованого фактично на лінії фронту, вдалось вивезти 98-річну лежачу жінку з переломом стегна. Детальніше про евакуаційні заходи читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/synegubov/9193
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться