У Харкові обрали та затвердили нові назви для станцій метро

Які назви для станцій харківського метрополітену обрали

У Харкові обрали нові назви для двох станцій метро. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КП “Харківський метрополітен”. 

Перейменували у Харкові станції метро “Пушкінська” та “Південний вокзал”. Відповідне розпорядження підписав Харківський міський голова Ігор Терехов.

“Так, станція метро “Пушкінська” тепер називатиметься станція метро “Ярослава Мудрого”, а станція метро “Південний вокзал” - станція метро “Вокзальна”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив про наміри перейменувати станцію метро у січні 2024 року. Містяни почали надавати свої рекомендації щодо нових назв. Серед ініціатив були назви - “ім. Г. Сковороди”, “Ярослава Мудрого”, “Політехнічна”. Також пропонували назвати станцію метро “Молодіжна”, “Юридична”.
До голосування було запропоновано три назви - “Нагірна”, “Політехнічна” або “Ярослава Мудрого”. Голосування тривало до 26 квітня. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Харкова та області намагається напрацювати дієві проєкти забезпечення сталого електропостачання. Особливо це актуально у форматі підготовки до майбутнього опалювального сезону, адже у місті зруйнована ТЕЦ. 

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, одне з ключових стратегічних завдань — децентралізація всіх складових системи житлово-комунального господарства регіону. Наразі в області триває робота над експериментальним проєктом щодо енергонезалежності обʼєктів соціальної інфраструктури. Детальніше про запропоновані новації у системі ЖКГ міста та області читайте за посиланням.



Джерело: https://t.me/kh_metro/569
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться