Засуджені з Харківщини виявили бажання служити в ЗСУ

775 засуджених вже поступили на службу в ЗСУ – органи прокуратури сприяють реалізації прав засуджених щодо їхнього умовно-дострокового звільнення для участі в обороні України

На даний час до суду подано 2402 клопотання засуджених щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби. За участі прокурорів суди вже розглянули та своїми рішеннями задовольнили 1843 таких клопотань. На їх виконання 775 засуджених поступили на службу до лав Збройних Сил України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального Прокурора.

Виявили бажання захищати Батьківщину найбільше засуджених, які відбувають покарання в установах у Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Вінницькій та Дніпропетровській областях.

"З початку повномасштабного військового вторгнення рф в Україну багато засуджених щиро бажали реалізувати своє право захищати Батьківщину у лавах ЗСУ. Проте законодавчий механізм реалізації цього права був відсутній. 17 травня 2024 року Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою України Закон України, яким врегульовано порядок реалізації прав засуджених на їхню безпосередню участь в обороні нашої держави.

На виконання новел цього закону в ст. 81-1 Кримінального кодексу України передбачено нову підставу умовно-дострокового звільнення засуджених від відбування покарання для проходження військової служби", – йдеться в повідомленні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Олександр Сирський повідомив, що робиться на Харківському напрямку

Для підвищення оперативності в управлінні та вирішенні проблемних питань з нарощування наших сил та засобів на активних ділянках фронту Головнокомандувач ЗС генерал-полковник Олександр Сирський працював у бригадах та батальйонах, які ведуть оборону  на Харківському напрямку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Генштабу.

Противник продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча - Липці та в районі Вовчанська, шляхом перекидання додаткових полків і бригад з інших напрямків та з полігонів.

Втім, цих сил зараз недостатньо для повномасштабного наступу і прориву нашої оборони, зазначає Головнокомандувач.

До того ж дії ворога ускладнені посиленням нашої оборони завдяки своєчасному прийняттю рішень щодо перекидання резервів на загрозливі напрямки. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться