Звільнені з полону харків’яни отримають по 50 тисяч гривень – рішення ХОВА

Всього для допомоги виділено 1,4 мільйона гривень

На Харківщині ще 28 звільнених з полону людей отримають грошову допомогу. Відповідне рішення ухвалили в ході засідання комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги жителям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. Про це повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, інформує портал "Коментарі".

На розгляд комісії було винесено 358 звернень громадян. Одноразову адресну грошову допомогу, що надається за рахунок коштів обласного бюджету у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем, спричиненим надзвичайними обставинами, отримають 322 людини на загальну суму 4,8 мільйона гривень. Зокрема, 28 громадянам, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії рф проти України, будуть здійснені виплати на загальну суму 1,4 мільйона гривень – кожен отримає по 50 тисяч гривень.

"Попри виклики повномасштабної війни продовжуємо підтримувати жителів області, які потребують особливої уваги та допомоги. Цей напрямок роботи перебуває на постійному контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. Допомагаємо нашим жителям відновити здоров’я, щоб вони якомога скоріше змогли повернутися до нормального життя", – зазначила Віта Ковальська.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області повідомили про пільги та виплати для військовослужбовців та їх родин

Із квітня цього року на Харківщині почали виплачувати допомогу українським захисникам та їхнім родинам:

Щомісячна допомога на оплату комунальних послуг для сімей загиблих воїнів.

Щомісячні виплати дітям загиблих воїнів по 8 тис. грн щомісяця.

Допомога звільненим з полону.

За 2024 рік виділено більше 161 млн грн для придбання житла 65 захисникам та їхнім родинам.

У ХОВА закликають військових Харківщини та їхні сім‘ї звертатися за компенсаціями в межах цієї програми підтримки. Контакти – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться