Місця проживання ВПО перевіряють: що на контролі

Моніторинг провели у 23 областях України

У Мінреінтеграції розповіли про результати чергового моніторингу місць тимчасового проживання ВПО, пишуть "Коментарі. Харків".

У міністерстві зазначили, що у 23 областях України провели моніторинг умов та облаштування місць тимчасового проживання (МТП) внутрішньо переміщених осіб. 

Моніторинг організували Кластер з питань управління та координації місцями тимчасового проживання ВПО в Україні (СССМ) та Ініціатива REACH. 

Перевірили 1136 МТП із загальною кількістю 98 262 місця. У ході моніторингу спеціалісти виявили, що у 91% МТП внутрішні переселенці мають доступ до інформації про державну реєстрацію ВПО. Зокрема, майже у всіх місцях тимчасового проживання їх консультують щодо:

  • доступних медичних закладів та послуг;

  • урядових та місцевих програм із надання грошової та інших видів допомоги ВПО;

  • доступу до правової допомоги;

  • реєстрації в Державній службі зайнятості та доступних вакансій.

Серед іншого, 90% опитуваних в МТП мають доступ до психосоціальної допомоги для дорослих. В тому числі 79% респондентів повідомили про доступність психологічної допомоги для дітей.

“Також майже всі МТП забезпечені комунікаціями та засобами зв’язку: 73% закладів безперебійно отримують електроенергію, 84% – водопостачання, 81% – інтернет”, - йдеться у повідомленні міністерства.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителі Куп'янського району, які евакуювалися в Харків, отримали допомогу.

Переселенцям надали необхідну допомогу та забезпечили речами першої потреби.  Багато родин, що мешкають зараз тут, мають дітей, тож на юних куп'янчан чекали подарунки: рюкзаки, книги, одяг, солодощі та інше.




Джерело: https://t.me/minre_ua/4979
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться