Як правильно передати показання лічильників електроенергії за січень

Показання лічильників електроенергії можна передати до 3 лютого

АТ “Харківобленерго” нагадує про необхідність передати показання лічильника електроенергії за січень, повідомляють "Коментарі. Харків".

Споживачам радять надати інформацію про спожиту електроенергію в січні до 3 лютого включно. 

Легко та швидко передати показання можна через онлайн-сервіси:

  • мобільний додаток "Харенерго";

  • банер "Передача показів лічильника" на сайті обленерго;

  • чат-боти у Viber або Telegram;

  • sms-повідомлення на короткий номер 4300 у наступному форматі: 12 цифр особового рахунку, пробіл, і після пробілу самі показання.

Дізнатися детальніше про всі способи передачі показань лічильників можна за посиланням

Варто пам'ятати, якщо вчасно не передати показання лічильників електроенергії, платіжки будуть розраховані на основі середньодобового, а не фактичного споживання.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Держпродспоживслужбі в Харківській області нагадали основні правила проведення повірки лічильників газу. Відповідно до чинного законодавства, лічильник спожитого для побутових потреб газу підлягає періодичній повірці та повірці після ремонту.

Міжповірочний інтервал для лічильників газу класу 1,0 становить 2 роки; класу 1,5 – 8 років. Відповідальність за своєчасність проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту лічильників, що є власністю фізичних осіб, спільною власністю співвласників багатоквартирного будинку, покладається на суб’єктів господарювання, що надають послуги з газопостачання.

Хто має сплачувати за повірку лічильника газу, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться