У Харкові перевірили воду: які порушення виявили

Які відхилення від нормативних показників виявили при перевірці води у Харкові

Якість водопровідної води завжди викликає запитання та побоювання і небезпідставно. У Харкові у 2023 році перевірили воду з джерел та мереж централізованого водопостачання та виявили деякі відхилення від затверджених норм. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”.

Спеціалісти повідомили, що воду перевіряли за окремими показниками. На санітарно-хімічні показники з розподільної мережі водогону в м. Харків дослідили 1209 проб води, з них 102 проби (8,4%) не відповідали нормативним вимогам.

Під час перевірки виявили перевищення нормативів за:

  • показниками каламутності в 1,2 - 1,4 раза,

  • показниками кольоровості у 2,1 раза,  

  • вмістом тригалогенметанів в 1,1 - 5,5 раза,

  • вмістом хлороформу  в 1,1 - 3,3 раза.

За мікробіологічними показниками досліджено 950 проб, з них 57 проб (6%) не відповідали нормативам епідемічної безпеки. 

За даними держустанови, на території м. Харкова проби води з відхиленнями від нормативних вимог за показниками епідемічної безпеки були відібрані переважно з вуличних водорозбірних колонок на тупикових ділянках водопровідних мереж.

Про факти незадовільної якості питної води поінформували власників водогонів та  Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

“Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із питною водою та питним водопостачанням, на території області не зареєстровано”, - наголосили у держустанові після проведеної перевірки в Харкові та області.

Раніше "Коментарі" повідомляли, чому в Харкові гаряча вода низької якості

А у лікарнях Харківської області проводять особливі заходи. Подробиці читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться