Мешканці Харківщини не в повному обсязі забезпечені важливою допомогою

Як будуть допомагати мешканцям Харківщини з твердим паливом

У прикордонних та прифронтових громадах мешканців продовжують забезпечувати паливною деревиною. Однак важливу допомогу отримали не всі домогосподарства. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

У міністерстві розповіли про обсяги забезпечення родин паливом. Допомогу надають коштом кошти місцевих бюджетів та міжнародних організацій. Забезпечують паливом мешканців Харківської, а також Херсонської та Сумської областей. 

За даними міністерства, твердого палива на Харківщині станом на середину лютого потребують 30 581 домогосподарство у 54 громадах. З них 27 186 – вже отримали допомогу. Це становить 89% від загальної потреби.

Мешканців Херсонської області забезпечили твердим паливом. А в Сумській області надали 60% від необхідної допомоги. Сумською ОВА визначено 72 487 домогосподарств, які потребують допомоги. Наразі паливною деревиною безпосередньо або коштами на її придбання вже забезпечено 43 687 домогосподарств. 

“Для того, щоб оперативніше закрити потребу у деяких громадах, міжнародні партнери переведуть натуральну форму допомоги у фінансову”, - уточнили у міністерстві.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що мешканців Харківської області продовжують забезпечувати продуктовою та гуманітарною допомогою. Перелік осіб, які можуть отримати допомогу розширили. В одній з громад на Харківщині реєструють на допомогу одиноких батьків та безробітних. Детальніше про умови отримання допомоги читайте за посиланням

Також у Харківській області проводиться реєстрація на грошову допомогу. Деякі категорії громадян отримають 3600 гривень на особу на місяць протягом трьох місяців. Хто та як може подати заявку, читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться