У Харкові розробляють глобальний проєкт для всього міста: що зміниться

Що роблять у Харкові, щоб відкрився бізнес і стало комфортніше працювати

Повітряні тривоги через ймовірні ворожі атаки у Харкові лунають дуже часто і ситуація в місті залишається напруженою. Щоб врегулювати питання диференціації повітряних тривог у місті розробляють глобальний проєкт. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У Харкові спільно з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) розробляють проєкт Ситуаційного центру, який швидше реагуватиме на виклики воєнного часу.

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що проєкт буде глобальним для всього міста. “Ми вдосконалимо роботу систем відеоспостереження, оповіщення. Для цього був створений Департамент надзвичайних ситуацій, роботою якого я дуже задоволений, бо ми просуваємося по всіх напрямках, які я окреслив. Тому ставимо за мету створення Ситуаційного центру, над розробкою якого працюємо з нашими партнерами”, - уточнив Ігор Терехов. 

Мер Харкова додав, що спільно з громадською організацією “Харківський ІТ Кластер” розробляється програмне забезпечення для диференційованої системи оповіщення про повітряну тривогу. “Це більш тривалий процес, але ми будемо швидко просуватися, бо для харків’ян це дуже важливо. Робитимемо все можливе, щоб у місті відкривався бізнес, щоб комфортніше працювали торговельні центри”, - підкреслив Ігор Терехов.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харкові ліквідували аварійну ситуацію на одній зі станцій метрополітену. Там через постійні обстріли стався зсув ґрунту і виникло протікання стелі. Детальніше про ситуацію в метро, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться