У Харківській області запровадили обмеження: що сталося

Скільки триватимуть карантинні обмеження в одній з територіальних громад Харківської області

У с. Зорянське Шевченківської громади Куп’янського району виявили випадок сказу собаки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

У зв'язку з реєстрацією випадку сказу було ухвалено наступні рішення:

  • оголошено неблагополучний пункт щодо сказу та введено карантинні обмеження зі сказу в с. Зорянське Шевченківської селищної територіальної громади з 28.03.2024,

  • визначено загрозливу зону смт Шевченкове, с. Раївка Шевченківської селищної територіальної громади з прилеглими лісовими та польовими масивами.

Також в населених пунктах Зорянське, Раївка, Шевченкове мають провести облік домашніх та сприятливих до захворювання свійських тварин, забезпечити імунізацію тварин, дезінфікувати місця, де перебувала хвора тварина. 

Карантинні обмеження щодо сказу буде знято через 60 днів з дня останнього випадку захворювання тварин на сказ, за умови виконання всіх введених заходів.

У Держпродспоживслужбі також розповіли, що 24 березня у с. Зорянське у домашнього собаки змінилася поведінка, він став пригнічений, відмовився від їжі та води. Наступного дня його стан погіршився. 26 березня собака загинув. Під час проведення дослідження спеціалісти виявили антиген вірусу сказу.

Фахівці наголосили, що єдиним профілактичним заходом від зараження тварини на сказ є вакцинація. Вакцинувати тварин потрібно кожного року, починаючи з 3-місячного віку. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ніч на неділю потрібно перевести годинники на літній час

Також начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що відбувається в регіоні на кордоні з Росією.




Джерело: https://kh-consumer.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться