У Харкові поширюються небезпечні хвороби: подробиці

За тиждень дві людини потрапили до реанімації

У Харкові з 15 по 21 січня на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 1372 особи, з них 47% - діти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

В Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб уточнили, що за минулий тиждень було зареєстровано 12 випадків захворювання на грип та 41 лабораторно підтверджений випадок коронавірусної хвороби COVID-19. 

Показник захворюваності становить 97 на 100 тис. населення, що нижче за показник епідемічного порогу на 76,6% і відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

За тиждень госпіталізовано 138 осіб, з них дві - до відділення реанімації та інтенсивної терапії з COVID-19. Серед госпіталізованих 25% - діти до 17 років.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що нерідко, на перший погляд, стандартні симптоми застуди чи грипу можуть сигналізувати про наявність більш серйозних, а іноді й смертельних хвороб. Видання з посиланням на інформацію Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб повідомляє, як виникає та чим небезпечна дифтерія. 

Захворювання на дифтерію викликає ускладнення, які можуть призвести до смерті людини. Інфікуватися дифтерією можна під час контакту з хворою людиною або носієм бактерії, через предмети побуту, яким користувався хворим. Єдиним надійним захистом від захворювання є вакцинація, яка захищає організм людини від тяжкого перебігу хворобу. Інкубаційний період інфекції становить від 3 до 10 днів.

Детальніше про те, як розпізнати смертельну хворобу читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться