Медогляди перед школою та садочком у Харкові – що необхідно знати

Кому обов’язково проходити медогляд, а кому можна його відтермінувати протягом року

У Департаменті охорони здоров’я Харківської міської ради надали роз’яснення щодо проходження учнями закладів освіти Харкова медичних оглядів, інформує портал "Коментарі".

Там повідомили, що, згідно з чинним законодавством, профілактичні огляди дітей є обов’язковими, адже допомагають своєчасно виявити відхилення у стані їхнього здоров’я.

Діти, які навчаються онлайн, мають проходити медичний огляд один раз на рік. Водночас в департаменті зазначили, що робити це саме перед початком навчального року необов’язково. Візит до лікарні можна перенести на будь-який інший час, наприклад, запланувати ближче до дати дня народження дитини.

Учні ж, які планують навчатися офлайн, перед приходом до колективу мають бути оглянуті медичними працівниками на відсутність педикульозу, інфекційних та інших захворювань.

Також профілактичний медогляд перед зарахуванням до школи обов'язково мають пройти першокласники.

Читайте також: Одна громада Харківщини може навчатися офлайн – рішення Ради оборони

Сьогодні Рада оборони Харківської області дала дозвіл органам місцевого самоврядування, що не перебувають на території можливих бойових дій, самостійно ухвалювати рішення про форму навчання школярів. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Наразі під такі критерії підпадає лише Красноградський район. Для очного навчання в цьому районі необхідно:

▪ Рішення педагогічної ради закладу освіти;

▪ Згода батьків здобувачів освіти;

▪ Наявність у школі об’єкта фонду захисних споруд цивільного захисту.

Таким чином, у Красноградському районі, де не передбачено зони можливих бойових дій, можна ухвалювати рішення про очне навчання за умови дотримання зазначених вимог, підкреслив голова ХОВА.

Що буде в Лозівській громаді – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться