На Харківщину приїде мобільна аптека: працюватиме лише годину

Які препарати можна купити у мобільній аптеці

У деяких громадах Харківської області працюють мобільні аптечні пункти. Такі автомобілі забезпечують ліками мешканців тих населених пунктів, де не працюють стаціонарні аптеки, повідомляє портал “Коментарі”. 

У Чугуївській міській раді анонсували на 9 лютого роботу мобільного аптечного пункту в селі Зарожне. 

“Жителі зможуть отримати необхідні їм медпрепарати. Зокрема і за державною програмою “Доступні ліки”. Автомобіль міститиме напис “Мобільний аптечний пункт” та інформацію про приналежність до аптечної мережі чи інших субʼєктів, що мають відповідні ліцензії”, - уточнили у міській раді.

У селі Зарожне мобільна аптека працюватиме 9 лютого з 8:30 до 9:30.

Нагадаємо, що на Харківщині проєкт щодо запуску мобільних аптек має розв’язати питання доступності купівлі ліків у селах. Мобільні аптеки працюють у вигляді транспортного засобу та виключно у сільській місцевості, де відсутні стаціонарні аптечні пункти.

Проєкт почали розробляти на державному рівні у серпні 2023 року, а перші аптечні пункти почали працювати у січні поточного року. 

У МОЗ повідомили, що мобільні аптеки можуть відпускати лікарські засоби за рецептом та без нього, а асортимент визначатиме ліцензіат. Всі рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом як паперовим, так і електронним.

Такі мобільні пункти також відпускатимуть лікарські засоби, які підлягають реімбурсації за програмою “Доступні ліки”. 

У мобільних аптеках заборонено продаж наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про роботу аптек у Харкові. В яких районах відновили роботу аптечні пункти, читайте за посиланням.

Також у Харкові відновили роботу пологового будинку, який майже два роки не працював.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться