Одна громада Харківщини може навчатися офлайн – рішення Ради оборони

Щодо офлайн-навчання у громадах, що не перебувають на території можливих бойових дій, ухвалювали рішення на Раді оборони

Сьогодні Рада оборони Харківської області дала дозвіл органам місцевого самоврядування, що не перебувають на території можливих бойових дій, самостійно ухвалювати рішення про форму навчання школярів. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Наразі під такі критерії підпадає лише Красноградський район.

Для очного навчання в цьому районі необхідно:

▪ Рішення педагогічної ради закладу освіти;

▪ Згода батьків здобувачів освіти;

▪ Наявність у школі об’єкта фонду захисних споруд цивільного захисту.

Таким чином, у Красноградському районі, де не передбачено зони можливих бойових дій, можна ухвалювати рішення про очне навчання за умови дотримання зазначених вимог, підкреслив голова ХОВА.

Синєгубов також зазначив, що наразі очікується рішення щодо Лозівського району.

Якщо район буде виведено із зони можливих бойових дій, він також може бути включений у рішення про можливість проведення офлайн-навчання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Що буде з 1 вересня у Харкові та області з освітою розповів Олег Синєгубов

Цьогоріч на Харківщині діти навчатимуться як і онлайн, так і офлайн. Для повноцінного доступу до дистанційної освіти школярі вже отримали 30 тисяч девайсів, а вчителі — 12 тисяч ноутбуків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олег Синєгубова за підсумками всеукраїнської освітньої конференції "Серпнева–2024".

"За нашими планами, до кінця року у школах Лозівського та Красноградського районів 13 тисяч дітей зможуть повернутися до традиційної офлайн освіти. Головна умова — створення безпечних укриттів, робота в цьому напрямку триває. Для перевезення учнів поповнюємо автопарк шкільних автобусів", – зазначив Олег Синєгубов. Загалом в регіоні зводиться 6 масштабних безпечних середовищ, а в планах — 48 по всій Харківщині.

Що буде з навчанням дошкільнят та студентів – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться