Заступник мера на Харківщині може отримати довічне ув’язнення

Слідчі повідомили колишньому депутату з Харківщини про підозру у державній зраді

Мешканець Куп’янського району під час окупації порушив Присягу українському народові та уклав трудовий договір з представниками окупаційної влади. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

У червні 2022 року 50-річний заступник Куп’янського міського голови Харківської області, депутат однієї з політичних партій України добровільно перейшов на бік росіян та зайняв посаду виконуючого обов’язки помічника заступника голови з питань інфраструктури так званої "військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області".

Чоловік виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у керуванні комунальними підприємствами міста Куп’янськ до звільнення населеного пункту військовослужбовцями ЗСУ.

Наразі колишньому депутату заочно повідомили про підозру за ч.2 ст.111 (державна зрада) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкціями статей передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури за оперативним супроводом СБУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Російська армія не полишає спроб прорвати оборону наших військ біля Синьківки та Табаївки

Протягом минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Авіаційних ударів зазнали населені пункти Вовчанськ, Великий Бурлук, Синьківка Харківської області.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Уди, Ветеринарне, Вовчанськ, Охрімівка, Мілове, Тополі Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку ворог здійснив 11 атак в районах населених пунктів Синьківка, Табаївка Харківської області, безуспішно намагаючись покращити своє тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Іванівка, Берестове Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться