До ТЦК викликатимуть більше чоловіків: що сталося

Кого викликатимуть до ТЦК

В Україні змінилося законодавство щодо мобілізації. Кого викликатимуть до ТЦК, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

“Президентом України підписано Закон України від 30.05.2023 № 3127-IX "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", яким зменшено з 27 до 25 років вік перебування громадян на військовому обліку призовників. Зокрема, громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних”, - повідомили в Генштабі.

У Генштабі підкреслили, що перебування громадян на військовому обліку призовників до досягнення ними 27-річного віку втратило актуальність та було зменшено до 25 років.

“З набранням чинності вищезазначеним Законом України територіальними центрами комплектування буде здійснюватися виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів”, - підсумували в Генштабі.

Нагадаємо, що закон про зменшення мобілізаційного віку набуде чинності наступного дня після його опублікування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області покарали мешканця Ізюмщини - він проведе за ґратами три роки. “Суд апеляційної інстанції призначив 28-річному чоловіку покарання у виді трьох років позбавлення волі. Його визнано винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України)”, - йдеться у повідомленні Харківської обласної прокуратури.

Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.

Також депутати Харківщини організували “схему” переправлення військовозобов'язаних через кордон. Скільки коштувала “послуга”, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться