Окупанти наступають одразу в чотирьох населених пунктах Харківщини

Російська армія здійснила 16 атак на позиції Сил оборони в Харківській області

За минулу добу артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини: Петропавлівка, Степова Новоселівка, Берестове та інші. Авіаційних обстрілів зазнали н.п. Білий Колодязь, Старий Салтів, Лук‘янці. Про це повідомив начальник Харківської ОВа Олег Синєгубов у ранковому зведенні, інформує портал "Коментарі".

8 травня 14:45 с. Білий Колодязь Чугуївський район. Внаслідок обстрілу УМПБ Д-30 пошкоджено чотири приватні будинки, лікарню, автівку.

Старий Салтів. 8 травня близько 14:45 військові рф завдали авіаудар УМПБ Д-30 СН.  Пошкоджені приватні домоволодіння.

Баранівка. 8 травня близько 14:00 окупанти здійснили обстріл околиць села з РСЗВ. Внаслідок обстрілу пошкоджено лінії електромережі.

Липці. 9 травня близько опівночі стався ворожий мінометний обстріл військовими РФ. В ході обстрілу було влучання в гараж, після чого сталася пожежа, пошкоджено приватне домоволодіння.

За минулу добу українські війська на Куп’янському напрямку відбили 16 атак, зокрема у районах н.п. Петропавлівка, Синьківка, Іванівка та Берестове Харківської області.

Упродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 30,24 га території, знищили 1045 вибухонебезпечних предметів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Гуманітарну допомогу видаватимуть два дні у Харківській області

9 та 10 травня у громаді на Харківщині планується видача благодійної продуктової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН, яку проводить БО "Мережа 100 відсотків життя" м. Харків". Видача допомоги буде проводитися для усіх мешканців та ВПО, які зареєстровані та фактично проживають на території громади.

Крім того, 10 травня від Харківської обласної організації Червоного Хреста планується видача непродовольчої гуманітарної допомоги (розкладачки) для родин.

Де та як отримати допомогу – читайте за посиланням.

Читайте також: У Харкові оголосили конкурс на відновлення Північної Салтівки

До участі запрошують архітекторів, містобудівників, інженерів та проєктантів з усього світу. Основне завдання полягатиме в розробці програми модернізації пошкоджених багатоквартирних будинків з урахуванням підвищення рівня їхньої безпеки та енергоефективності, а також у створенні зручного громадського простору навколо.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться