Один з мерів відгукнувся першим на заклик Бутусова та надасть допомогу на Харківський напрямок (ОНОВЛЕНО)

Надамо сотні FPV-дронів та приблизно 100 «Мавіків»: Філатов – Бутусову щодо термінової допомоги на харківський напрямок

Військовий журналіст Юрій Бутусов зараз знаходиться у Вовчанську. Він звернувся до мерів українських міст з проханням терміново допомогти військовим на харківському напрямку.

Міський голова Дніпра Борис Філатов оперативно відреагував. Він пообіцяв надати 100 "Мавіків" та 450 FPV-дронів  вже найближчим часом.

"Завтра можемо видати 100 fpv, післязавтра ще 150, до кінця тижня ще 200. Мавікі знайдемо до кінця тижня приблизно 100 штук", - написав Борис Філатов у коментарі під публікацією Бутусова.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", журналіст Юрій Бутусов звернувся до мерів великих міст і закликав їх терміново виділити кошти на оборону Харківщини, оскільки тільки вони зможуть це зробити максимально оперативно. При цьому журналіст додав, що ситуація там критична.

ОНОВЛЕНО: Мер Києва Віталій Кличко також повідомив про допомогу для харківського напрямку:

"Із того, що терміново назбирали і сьогодні відправляємо в якості благодійної допомоги захисникам:

Зокрема, 57 мотопіхотній бригаді, яка бʼється під Вовчанськом, - 150 fpv-дронів, 4 квадрокоптери Mavic,1 систему РЕБ.

Іншим підрозділам під Харків теж сьогодні вирушають 5 систем РЕБ.

А найближчими днями передамо ще 350 fpv-дронів.

Це те, що ми придбали-залучили за небюджетні кошти", – написав мер столиці.

Також він додав, що закупили за кошти громади та відправлять на фронт найближчими днями.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Евакуйовані з прикордоння: де надають житло мешканцям Харківщини

Місто Харків приймає евакуйованих мешканців прикордонних районів Харківської області, в яких російський агресор активізував бойові дії.

12 травня в ефірі національного телемарафону міський голова Ігор Терехов повідомив, що громадян, які через посилення обстрілів були вимушені покинути свої домівки, забезпечують усім необхідним.

"Переважна більшість евакуйованих залишається в Харкові. Ми пропонуємо їм проживання в гуртожитках, і дуже багато людей користуються цією пропозицією. Ми забезпечуємо їх продуктами харчування, засобами гігієни та іншими предметами першої необхідності", - розповів Ігор Терехов.

Читайте також: Окупантам вдалося зайняти декілька населених пунктів на Харківщині – карта DeepState

За даними аналітики проєкту DeepState та згідно їх карти бойових дій, яку було оновлено 13 травня близько опівночі, ворог фактично зайняв населені пункти  Мороховець-Олійникове-Зелене та продовжує свій рух в напрямку села Липці. "Тривають активні бої за Лук'янці, які ворог майже повністю окупував. Кацапи намагаються закріпитися в Глибокому, здійснюються спроби просуватися піхотою, але перебувають під постійним вогнем, зокрема, FPV-дронів Сил Оборони, що значно ускладнює пересування, але, на жаль, їх це не зупиняє", – пишуть аналітики DeepState.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться