На Харківщині триває евакуація: вже вивезли тисячі людей (ФОТО)

У Харківській області триває евакуація цивільного населення з прифронтових населених пунктів

Станом на 12:00 17 травня силами рятувальників ДСНС, Національної поліції, волонтерів та представників місцевих громад вивезено з-під обстрілів у безпечні місця вже понад 9300 осіб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Евакуація проходить під керівництвом Харківської обласної військової адміністрації у семи громадах Харківського, Чугуївського та Богодухівського районів.

Для оповіщення та евакуації населення рятувальники застосовують легковий броньований автомобіль. Працюють евакопункти, в яких психологи ДСНС надають психологічну підтримку переселенцям.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові та області діятиме новий графік відключення світла

У звʼязку зі складною ситуацією в Обʼєднаній енергетичній системі України з 17 по 20 травня планується застосування оновленого графіка відключень електроенергії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Погодинні відключення будуть діяти в період з 5 до 23 години.

Читайте також: Вибухи у Харкові: що відомо

У Харкові лунають вибухи. У місті та області оголошено повітряну тривогу майже з дев’ятої ранку. Мер Харкова Ігор Терехов підтвердив, що у місті гучно та закликав усіх перебувати в укриттях.

Начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник повідомив про повторні пуски керованих авіабомб.

Місцеві пабліки повідомляють про задимлення у місті після вибуху.

Мер міста та очільник області вже повідомили про загиблих та постраждалих. "Прильоти" сталися по підприємству в Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться