На фронті Харківщини ситуація напружена: де тривають бої

Сили оборони відбивають наступ противника та намагаються стабілізувати ситуацію

На Харківському напрямку російські загарбники 10 разів намагалися витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Українські воїни відбили шість спроб противника просунутися в напрямку населеного пункту Липці, а також штурм у напрямку Плетенівка – Вовчанськ. Напруженою залишається ситуація в районі Стариці, де відбито одну атаку з напрямку Нової Таволжанки (рф). Ще дві атаки з Бугруватки тривають. Про це станом на 22:00 21 травня повідомили у Генштабі, інформує портал "Коментарі".

У свою чергу українські захисники контратакують та вживають заходів для посилення стійкості оборони.

На Куп’янському напрямку кількість атак ворога зросла до 12. Тривають бойові зіткнення в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка та Новоєгорівка. На напрямку Берестового наші захисники відбили дві штурмові дії противника. Ситуація контрольована, проводяться заходи щодо стабілізації обстановки.

Станом на ранок начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник повідомив, що загальна обстановка хоч і залишається складною, але стабільна.

"Атакувальний імпульс ворога збито, і попри намагання терористів досягти якихось успіхів, Сили оборони професійно виконують поставлені задачі, стримуючи окупантів в районі Липців, Вовчанська та Стариці, які росіяни за підтримки авіації  атакували з боку Глибокого, Плетенівки та Нової Таволжанки відповідно", – зазначив Сергій Мельник.

Він закликав мешканців Харківщини виїжджати з районів населених пунктів, де оголошена евакуація.

"Терористи не перестають завдавати ударів по житловим будинкам і ваша присутність не тільки не врятує будинок від чергової російської бомби, артилерії чи РСЗВ, а й призведе до трагедії.

Все можна відновити, а ваше життя – безцінне. Тому звертайтесь на лінію "102" до правоохоронців, які подбають про ваше переміщення у безпечне місце". – закликав генерал Мельник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

У Харківській області захисників та захисниць заохочуватимуть матеріально

Сьогодні на сесії Харківської обласної ради ХОВА ініціювала низку важливих рішень, які стосуються підтримки захисників та захисниць. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Так, депутати облради підтримали низку рішень. Відтепер у Харківській області відзначатимуть захисників і захисниць Харківщини одноразовою матеріальною підтримкою в розмірі 20 тисяч гривень. Бойові підрозділи будуть подавати до ХОВА переліки, які потім узгоджуватимуть профільні комісії облради. Які ще матеріальні виплати зможуть отримати військові – читайте за посиланням.

Читайте також: У Харкові та області можна безкоштовно отримати окуляри: подробиці 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться