Наступ на Харківщині: чи має ворог успіхи

Ворог не припиняє тиснути на позиції Сил оборони, а також бити по цивільній інфраструктурі області

На Харківському напрямку ворог намагався атакувати позиції наших оборонців в районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ. Успіху не мав та зазнав істотних втрат. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник, інформує портал "Коментарі".

"Куп’янський напрямок – це наразі одна з найактивніших ділянок фронту. Окупанти намагалися просунутись в районі Берестового та у бік Синьківки, але завдяки діям Сил оборони ці плани були зруйновані. Наразі ситуація контрольована", – зазначив генерал Мельник.

Під ударами ворожої авіації перебували Канцедалівка та Веселе.

Також ворог здійснив ракетний обстріл Куп’янська-Вузлового та Канцедалівки. Попередньо, для цього він застосував авіаційні ракети Х-38 класу "повітря-земля".

За даними начальника обласної поліції Володимира Тимошка, у с. Козача Лопань 12 червня близько 01:00 сталося 8 влучань ворожих боєприпасів на території населеного пункту. Внаслідок обстрілу сталася пожежа в житловому будинку на площі 90 м. кв. Пошкоджені приватні домоволодіння.

с. Канцедалівка. 11 червня військові рф завдали по населеному пункту авіаудари ракетою Х-38, чотирма КАБ-250. Без потерпілих.

с. Вільхуватка. 11 червня близько 16:00 в результаті влучання ворожого FPV-дрону на відкритій ділянці сталось займання сухостою.

с. Куп’янськ- Вузловий. 11 червня о 07:00 під час ворожого ракетного обстрілу  Х-38 пошкоджено інфраструктурний об’єкт.

с. Кутьківка. 11 червня о 08:30 під час ворожого артилерійського обстрілу з РСЗВ "Град" травмовано цивільну жінку. Пошкоджено приватне домоволодіння.

с. Веселе. 11 червня об 11:00 військові рф завдали авіаудари ФАБ.

с. Піщане. 11 червня близько 18:50 на території садових товариств зафіксовано влучання ворожих боєприпасів. В одному з дачних будинків сталася пожежа на площі 50 м. кв. Пошкоджено будинки та господарчі споруди.

с. Бугаївка. 11 червня о 05:00 внаслідок ворожого обстрілу спалахнула пожежа в приватному домоволодінні. За межами населеного пункту сталося займання сухостою на площі 5 га.

с. Металівка. 11 червня близько 16:40 внаслідок обстрілу військовими рф пошкоджено житлові будинки. За межами сталось загорання сухої трави та лісової підстілки на площі 300 кв. м.

м. Вовчанськ. 11 червня близько 19:00 внаслідок ворожої атаки FPV-дроном цивільний чоловік отримав тілесні ушкодження. Пошкоджено приватний автомобіль.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться