Важкі вуличні бої за кожен будинок та підвал – що робиться на Харківщині

Військовий розповів, яка ситуація на фронті в Харківській області

Командир батальйону ударних БпАК "АХІЛЛЕС" 92-Ї ОШБр ім. Івана Сірка Юрій Федоренко повідомив, що зараз відбувається у Харківській області, інформує портал "Коментарі".

Військовий повідомив, що на відтинку Стрілеча-Глибоке Сили оборони повною мірою стабілізували лінію бойового зіткнення, противник за останній тиждень жодних успіхів на полі бою не мав.

Сили оборони відбивають штурмові дії, які впроваджує противник, а також ведуть роботу щодо вибиття противника з займаних ним позицій.

"У Вовчанську ситуація набагато складніша – майже повністю стабілізована, але відбуваються важкі вуличні бої і за кожен будинок та підвал точиться жорстка боротьба. Противник успіхів на полі бою не має", – підкреслив Федоренко.

Він зазначив, що наміри противника по Україні залишаються незмінні, а саме – знищення повною мірою української державності, знищення кожного, хто називає себе українцем, і цей план знищення і окупації, він поділений у противника по частинах.

"Основою є окупація повною мірою Донецької-Луганської області, і відповідно, противник зараз там тисне достатньо активно. Для того, щоб розпорошити сили і засоби наших Сил оборони, противник розпочав додатково Харківську кампанію. Перевірити, в якому стані у нас оборонні лінії, як тут взагалі з військами, який потенційно противник може мати успіх. Як наслідок – частковий успіх мав, але Сили оборони, як я попередньо сказав, стабілізували, є всі шанси того, що нам вдасться вибити противника з ключових позицій.

Також варто зауважити, що нарешті, за рахунок потужної роботи наших дипломатів, Силам оборони дали можливість бити високоточною зброєю західною по території російської федерації. Це є надзвичайно важливо, бо тепер земля горить у окупанта під ногами не тільки на окупованій частині України, а і в російській федерації", – зауважив Юрій Федоренко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Стала відома вартість наступної "підземної" школи у Харкові

Управління освіти адміністрації Новобаварського району оголосило тендер на будівництво захисної споруди цивільного захисту на території Харківського ліцею №153 на вул. Академіка Богомольця.

Після завершення будівництва першої “підземної” школи в Індустріальному районі міський голова Ігор Терехов зазначав, що подібні проєкти реалізують у кількох районах міста. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться