Харківська область: Росія кидає в бій усіх, включно з кухарями

Активні бойові дії в Харківській області: ЗСУ утримують позиції, незважаючи на авіаудари

Харківська область залишається гарячою точкою на фронті. Незважаючи на тяжкі втрати в живій силі та техніці, російські війська продовжують активні бойові дії та штурми позицій Збройних Сил України (ЗСУ). Про це розповів командир батальйону ударних БПАК "Ахілес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко в ефірі телеканалу "Еспресо".                    

За словами Федоренка, найактивніші бойові дії розгорнулися на відрізку Стріліктя – Липці, включаючи населений пункт Глибоке. Деякі позиції кілька разів переходили з рук до рук під час зіткнень. Російські війська активно залучають резерви та прагнуть підтримувати високий темп бойових дій, незважаючи на значні втрати.

Командир батальйону зазначив, що противник зазнає серйозного дефіциту живої сили. У бій відправляють як піхоту, а й механіків, кухарів та інших військовослужбовців, які мали займатися забезпеченням військ.

Незважаючи на активні атаки противника, включаючи інтенсивне застосування авіації з керованими бомбами, ЗСУ продовжують утримувати більшу частину своїх позицій. Російські війська не досягли значних тактичних успіхів на полі бою, наголосив Федоренко.

"Сказати про те, що у противника є хоч якісь значні тактичні успіхи на полі бою, не варто. Позиції, які є у Сил оборони, здебільшого залишаються за нами. Незважаючи на те, що противник активно б'є за передовими позиціями, зокрема застосовує і свою авіацію з керованими бомбами дуже високоінтенсивно, все одно це не дає йому бажаних результатів", - наголосив командир батальйону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться