Харківщина: ЗСУ відбили 9 атак ворога, Куп'янськ зазнав обстрілів

Російські окупанти штурмують Харківщину, але зазнають поразок

Харківщина знову опинилася під прицілом російських окупантів.  Сьогодні ворог здійснив дев'ять атак на позиції Збройних Сил України на Харківському та Куп'янському напрямках. Внаслідок мінометного обстрілу пошкоджено приватний будинок у Куп'янську, а в селі Глушківка, Курилівської громади, через обстріл з РСЗВ спалахнула масштабна пожежа сухої трави. Про це повідомив голова Харківської ОВА.

Українські захисники тричі відбили штурми окупантів біля Тихого та Вовчанська, де наразі триває ще один бій. На Куп'янському напрямку росіяни шість разів намагалися прорвати українську оборону біля Андріївки, Стельмахівки та Піщаного, але всі їхні спроби завершилися невдачею.

Деталі обстрілів:

12:55, Куп'янський район, с. Глушківка: Внаслідок обстрілу з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) загорілася суха трава на площі 2 гектари.

9:00, м. Куп'янськ: Мінометний обстріл пошкодив приватний будинок, зруйнувавши дах та вікна.

Інформація про бойові дії:

Харківський напрямок: Три безуспішні штурми позицій ЗСУ біля Тихого та Вовчанська.

Куп'янський напрямок: Шість відбитих атак ворога біля Андріївки, Стельмахівки та Піщаного.

Раніше “Коментарі” писали, що російські окупаційні сили використовують безпілотники та ботоферми для поширення дезінформації серед мешканців Харківської області. За даними Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Spravdi, росіяни встановлюють на дрони "Орлан-10" системи Leer-3, які імітують базові станції стільникового зв'язку, та розсилають мешканцям фейкові текстові повідомлення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться