Харківщина під загрозою: Синєгубов вимагає негайного посилення ППО

Харківщина під прицілом: Синєгубов б'є на сполох через загрозу авіабомб

Харківська область потерпає від систематичних обстрілів російськими керованими авіабомбами. Ситуація загострилася до критичної межі після першого застосування надпотужної бомби ФАБ-1500 по мирному місту Куп'янськ. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ексклюзивному інтерв'ю іспанському виданню "El País" розповів про жахіття війни.

"Нам вкрай потрібно посилювати протиповітряну оборону. Харківщина, як один із найгарячіших фронтів, відіграє ключову роль у захисті демократичних цінностей Європи. Перший запит, це звичайно не послаблювати гуманітарну підтримку наших районів, нашої області, областей нашої держави. Ну і звичайно, це консолідація військової допомоги, яка нам вкрай необхідна, щоб продовжувати бути максимально ефективними на полі бою та захищати наше небо від ворожих атак", - зазначив начальник Харківської ОВА. 

З початку травня влада Харківщини евакуювала близько 13 тисяч жителів з прифронтових районів, серед яких понад тисяча дітей. Однак, за словами Синєгубова, ситуація залишається критичною: ще 67 сімей з дітьми потребують негайної евакуації з територій, що перебувають під постійним обстрілом. Кожна година зволікання може коштувати життя.

Голова ОВА підкреслив, що Харківщина, як один з ключових регіонів на лінії фронту, захищає не лише Україну, але й всю Європу від російської агресії. Він закликав міжнародну спільноту терміново надати Україні сучасні системи протиповітряної оборони, а також продовжити гуманітарну підтримку для евакуації та допомоги постраждалим.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Сьогодні вранці, близько 9:00, російські окупаційні сили завдали удару безпілотником по автобусу, що перевозив будівельників у Дергачівській громаді Харківської області. Внаслідок атаки шестеро цивільних отримали поранення різного ступеня тяжкості. Про це повідомив голова Харківської ОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться