Ворог просувається у місті на Харківщині та витісняє Сили оборони з лісосмуг – ISW

Зазначається, що просування є у Вовчанську та на Куп’янщині

Російські війська нещодавно незначно просунулися у Вовчанську на тлі боїв, що продовжувалися, на північний схід від Харкова 12 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 9 серпня, показують, що російські війська трохи просунулися в центрі Вовчанська. Про це повідомляється у зведенні аналітиків Інституту вивчення війни, інформує портал "Коментарі".

"Бої тривали у Вовчанську та безпосередньо на схід від Вовчанська в районі Тихого 11 та 12 серпня. Російський блогер заявив, що українські війська не проводять наступальних операцій на північ від Харкова в районі Глибокого або на захід від Вовчанська в районі Зеленого та Стариці, але завдають масованих ударів по російським військам за допомогою безпілотників у цих районах.

picture

За повідомленнями, російські війська просунулися вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна на тлі боїв 12 серпня. Російський блогер заявив, що російські війська витіснили українські війська з кількох лісозахисних смуг на південь від Берестового (на південний схід від Куп'янська), просунулися на південь від Новоселовського (на південний схід від Куп'янська) і що російські війська наступають у кількох напрямках у напрямку траси Н-26 Куп'янськ-Сватове. Блогер зазначив, що бої, проте, залишаються позиційними. Російські війська також атакували на південний схід від Куп'янська в районі Піщаного, Стельмахівки, Глушківки та Новоосинового", – йдеться у повідомленні ISW.

picture

За даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби на фронті зафіксовано 134 бойових зіткнення. Найактивніше ворог наступав на Покровському напрямку.

За уточненою інформацією, за вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням семи ракет, а також 67 авіаударів, скинувши 96 КАБів. Крім цього, здійснив понад 4400 обстрілів, з них 123 - із реактивних систем залпового вогню.

Авіаційних ударів по Харківщині за добу не спостерігалося.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ противника, а також уразили пункт управління та артилерійську систему.

На Харківському напрямку точилися три бої. Сили оборони відбивали штурмові дії противника поблизу Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському напрямку відбулося 12 боєзіткнень, зокрема, біля Берестового, Стельмахівки, Глушківки, Синьківки, Петропавлівки, Кругляківки та Андріївки. Про успіх однієї чи іншої сторони офіційно не повідомляється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться