Окупанти готуються до нових штурмів та деблокування заводу у Вовчанську

Ворог облаштовує стартові позиції БпЛА у лісах Харківщини

На Харківському напрямку обстановка залишається напруженою, противник веде активні штурмові позицій українських захисників. Сили оборони України продовжують відбивати атаки російських окупаційних військ, контратакують та вживають заходів для посилення стійкості оборони. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ранкове зведення оперативно-тактичного угрупування (ОТУ) "Харків".

В районі населеного пункту Глибоке противник здійснює перегрупування штурмових груп особового складу 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії на передових позиціях, проводить евакуацію втрат та заходи логістичного забезпечення.

Поблизу Лукʼянців ворог здійснює заходи щодо відновлення боєздатності з метою продовження штурмових дій.

В районі Стариці та Огірцевого противник проводить заходи інженерного обладнання захисних споруд на позиціях 41-го мотострілецького полку 72-ї мотострілецької дивізії 44 армійського корпусу. В районі лісового масиву намагається облаштувати стартові позиції БпЛА.

У Вовчанську російські окупанти проводять повітряну розвідку за допомогою БпЛА, нарощують систему зв’язку, готуються до поновлення штурмових дій з метою відновлення втраченого положення, деблокування Агрегатного заводу та розширення зони контролю.

Протягом минулої доби відбулося 4 бойових зіткнення. Окупанти завдали  3 ракетні удари та 2 авіаудари з використанням 1 КАБу та 2-х некерованих авіаційних ракет. Також завдали 48 ударів дронами-камікадзе та 341 раз обстріляли позиції Сил оборони України.

Від початку цієї доби триває 1 бойове зіткнення у районі Вовчанська.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові пролунало щонайменше п’ять потужних вибухів. Зараз у Харкові та по всій країні лунає повітряна тривога, пов’язана з масованим обстрілом збоку рф. Окупанти запустили "шахеди", крилаті авіаційні ракети, балістику. Мер Харкова Ігор Терехов та начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердили обстріл Харкова та закликали усіх перебувати в укриттях, у зв’язку із загрозою повторних ударів.

Олег Синєгубов о 08:30 повідомив, що екстрені служби продовжують огляд місць влучань. На цю хвилину викликів щодо постраждалих не надходило.

Олег Синєгубов о 09:38: "Близько 08:05 ворог завдав удар по м. Харків, влучання зафіксоване у Немишлянському районі по відкритій території. На цю хвилину - без постраждалих".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться