На Харківщині є просування окупантів та розширення «сірої» зони

Окупанти поступово займають нові позиції на Харківщині

Російські війська продовжили наступальні операції на півночі Харківської області 2 вересня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Ворог продовжив наступ на північ від Харкова в районі Глибокого та Липців та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська 1 та 2 вересня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Інституту вивчення війни (ISW).

"Представник оперативно-тактичного угруповання "Харків" полковник Віталій Саранцев заявив, що російські війська збільшили використання легкої та важкої бронетехніки на харківському напрямі. Саранцев також заявив, що російські військові незабаром перекинуть невказаний чеченський підрозділ "Ахмат" на харківський напрямок для виконання функцій блокуючого підрозділу — спеціалізованого дисциплінарного підрозділу, який відкриває вогонь за дружніми силами у разі їхнього несанкціонованого відступу", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що російські війська просунулися біля Сватового 2 вересня, але жодних підтверджених змін уздовж лінії фронту Куп'янськ-Сватове-Кременна не було. Російські війська провели наступальні операції на північний схід від Куп'янська біля Сіньківки; на схід від Куп'янська біля Петропавлівки; на північний захід від Сватового біля Глушківки, Колесниківки, Стельмахівки та Берестового.

"Російський блогер заявив, що російські війська просунулися на південний захід від Піщаного. Російське джерело заявило, що російські війська очистили південні околиці Сіньківки. Однак ISW не виявила підтвердження цим заявам", – зазначили в ISW.

Однак, на мапі бойових дій проєкту DeepState розширилася "сіра" зона поблизу Синьківки, а також "червона", тобто окупована територія біля Піщаного. Для порівняння – фото мапи з 29 серпня по 2 вересня.

У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 3 вересня повідомляється, що протягом минулої доби на фронті зафіксовано 197 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація була на Покровському напрямку, також противник був активним на Курахівському, Времівському та Куп'янському напрямках.

На Харківському напрямку відбулося п’ять боєзіткнень поблизу Вовчанська.

На Куп’янському напрямку точилося 23 бої. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Петропавлівки, Глушківки, Колісниківки, Стельмахівки та Берестового. Про успіх однієї чи іншої сторони офіційно не повідомляється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться