Стало відомо, що зміниться в обороні Харкова та області

Харківська область отримає додаткові кошти на фортифікації

У Кабінеті міністрів України обговорили питання оборонної політики. Йшлося і про ситуацію в Харківській області. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Кабміну.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що будівництво міцних захисних рубежів є однією з головних цілей оборонної політики. Очільник уряду повідомив, що від початку 2024 року Уряд виділив з резервного фонду держбюджету 20 мільярдів гривень на зведення фортифікацій. “Додатковий ресурс з інших джерел фінансування складає ще 10,7 мільярда гривень”, — зазначив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр наголосив, що рубежі зводяться коштом резервного фонду державного бюджету, місцевих бюджетів, військового ПДФО та за благодійні кошти на спецрахунку НБУ.

Він пояснив, що замовниками робіт тепер є не лише регіони, але й Міністерство оборони, Державна спеціальна служба транспорту і Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

За словами очільника уряду, із загальної суми з резервного фонду майже 3 млрд грн спрямовано Міністерству оборони та Держспецтранспорту.

Ще понад 16 млрд грн було виділено обласним адміністраціям. Зокрема, для будівництва фортифікаційних споруд у Харківській області — 3,9 мільярда гривень, для Запорізької області — 1,3 мільярда гривень, для Донецької області — 1,2 мільярда гривень, для Херсонської області — понад 1,2 мільярда гривень.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у Харкові через ворожі обстріли руйнується цивільна інфраструктура. На одній зі станцій метрополітену в Харкові виникли проблеми. Що там відбувається, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться